tag:blogger.com,1999:blog-23507236101568825372024-02-20T12:53:05.074-08:00Friptura de porcfripura de porc, la tava, frageda, la cuptor, cu ciuperci, cu cartofi ,la gratar, la ceaunAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/03987944228990273358noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2350723610156882537.post-41667649020649253632012-07-20T04:43:00.002-07:002012-07-20T04:43:37.329-07:00Friptura de porc la tava<br />
Friptura de porc la tava<br />
<br />
2 kg de ceafa de porc<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
3-4 linguri mustar<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
ulei<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
condimente<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
2 cepe<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
3-4 catei de usturoi<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
500 ml vin<span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><br />
<br />
<br />
<br />
Mod de preparare:<br />
<br />
Sos: mustarul se amesteca ulei, condimente. Carnea se trece prin sos si se rumeneste in ulei incins. Se asaza in tava, se condimenteaza se presara cu ceapa, usturoi, adaugi o ceasca de apa si se da la cuptor. Se intoarce din cand in cand. Spre sfarsit, se adauga vinul, se lasa sa scada sosul. Dupa ce se raceste, se indeparteaza sfoara, tai felii.<br />Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/03987944228990273358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2350723610156882537.post-65664900069431765162012-07-20T04:39:00.000-07:002012-07-20T04:43:51.017-07:00Friptura de vita la cuptor<br />
Friptura de vita la cuptor<br />
<br />
500g carne de vita<br />
2 cepe<br />
1 ardei<br />
2 gogosari<br />
2 morcovi<br />
2 catei de usturoi<br />
un pahar de vin alb<br />
ulei<br />
sare<br />
piper<br />
busuioc<br />
oregano<br />
o rosie sau suc de rosii<br />
<br />
Carnea se pune in apa cu condimente adica cu vegeta, piper, busuioc si se lasa pentru 3 ore la frigider. Apoi se da la fiert cam o ora .<br />
<br />
Se curata legumele se spala si se tau si jumate din ele se pune in vasul yena uns cu ulei apoi se taie carnea felii si pe deasupra se pune piper, sare, busuioc, oregano si apoi celelalte legume care au ramas, se pune vinul si putina apa, se acopera tava si se da la cuptor vre-o 3 ore . Spre sfarsit se mai adauga putin vin.<br />Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/03987944228990273358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2350723610156882537.post-80429971512888706032012-06-20T23:21:00.003-07:002012-06-20T23:21:38.922-07:00Friptura de porc cu sos de vinIngrediente:<br />
<br />
2 felii muschi de porc<br />
sare, piper<br />
ulei de masline<br />
unt<br />
1 ceapa mica tocata marunt<br />
cimbru<br />
1 pahar de vin<br />
knorr punga magica pentru friptura de pui si de porc<br />
vin<br />
pentru piure:
1/2 kg cartofi,
sare,
ulei de masline
,unt
,parmezan<br />
<br />
Mod de preparare:<br />
<br />
Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert. Dupa fierbere se fac piure, se adauga sare, ulei de masline, unt si parmezan.
Se unge carnea cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si knorr punga magica pentru friptura de pui si de porc cu vin si se pune intr-o tigaie la prajit. Cand este gata se scoate carnea si se pune deoparte.<br />
<br />
In sosul care a ramas de la carne se adauga putin unt in care se caleste ceapa impreuna cu cimbrul apoi se adauga vinul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se mai poate condimenta dupa gust cu knorr punga magica pentru friptura de pui si de porc cu vin .
Se serveste friptura de porc impreuna cu sosul de vin si piureul de cartofi.Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/03987944228990273358noreply@blogger.com